Bölümümüz Staj İşlemleri Hakkında

Arkadaşlar hepinize merhabalar,

İnsan kaynakları yönetimi öğrencilerine zorunlu staj uygulaması başlatılmıştır.

• Öğrenciler, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere üst yarıyıldan ders alma kriterlerini sağlayıp sağlamadığına bakılmaksızın 4.yarıyıldan sonra yaz dönemlerine rastlayan aylarda zorunlu stajlarını yapabilirler.
  • Staj süreniz en az 30 (otuz) iş günü olmalıdır.  Bir tam iş günü 8 saat olarak hesaplanır. Cumartesi, pazar ve resmî tatil günleri staj süresinden sayılmaz. Ancak cumartesi günü resmi çalışma günü kabul edilen işletmelerde yapılan stajlarda cumartesi günü staj süresine dahil edilir.
  • Stajların güz ve bahar yarıyılları dışında (eğitim ve öğretimin olmadığı zamanlarda) yaz dönemlerinde yapılması esastır.
  • Öğrenciler stajlarını kamu sektörü veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin insan kaynakları departmanlarında veya personel işlerinde olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki işyerlerinde yapabilir.

Staj ile alakalı birçok soruyu açıklığa kavuşturmak maksadıyla bölümümüz tarafından hazırlanan belgeler aşağıda bulunmaktadır.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

SDÜ İKY Staj İş Akış Şeması'na ulaşmak için tıklayınız.

SDÜ İKY Staj Uygulama Esasları'na ulaşmak için tıklayınız.

SDÜ İKY Staj Raporu'na ulaşmak için tıklayınız.

SDÜ İKY Staj Raporu Yazımı hakkında bilgi için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 30/09/2020