Toplumsal Katkı Faaliyetleri

Toplumsal Katkı Faaliyetleri (2024-2025)

  • Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım 2024 saat 14.00’da İİBF- A Salonunda “Şiddete Sıfır Tolerans” isimli bir etkinlik düzenlenmiştir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hem hukuki açıdan hem de toplumsal boyutuyla düzenlenen Şiddete Sıfır Tolerans isimli etkinlik kadına yönelik şiddet konuları ve hukuki süreç ve yaptırımlar konusunda bilinç ve farkındalık kazandırmayı amaçlamıştır. Etkinlik sürecinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polis memuru Emel TAŞDEMİR ve Ebru BULUT ve Avukat Duygu DİKMEN bilgi ve deneyimleri ile katkıda bulunmuştur. Program akışı içerisinde kadına yönelik şiddet, koruyucu önleyici faaliyetler ve KADES uygulamasının bilgilendirilmesi, hukuki süreç, yaptırımlar ve cezai hükümlere ilişkin bilgiler aktarılmıştır. Anma günü niteliğinde Anıt Sayaç Köşesi hazırlanmıştır. Hayatını kaybeden kadınlara yönelik videolar paylaşılmıştır.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Valiliği iş birliğinde hayata geçirilen “Söz Çocukların: SDÜ Çocuk Meclisi” adlı Toplumsal Katkı Projesi ile Çocuk Meclisi’nin ilk birleşimi, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 105. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve coşkusuyla gerçekleşti.

Etkinlikte Isparta merkez köylerinde eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri, hak temelli eğitimlerle bilinçlenmelerinin ardından, gerçek bir meclis deneyimi yaşadı.

Öğrenciler temsili mecliste kendi gündemlerini paylaşarak, fikirlerini sundu ve karar alma süreçlerine aktif olarak katıldılar.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Yüceer Kardeş’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje, kırsalda yaşayan çocuklara demokratik katılım ve temsil hakkı sunarken, aynı zamanda onların özgüvenini, iletişim becerilerini ve toplumsal farkındalıklarını da güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca üniversite öğrencileri de gönüllü olarak bu sürece dahil olarak, çocuklarla mentörlük ilişkisi kuruyor ve toplumsal katkının bir parçası oluyor.

Proje aynı zamanda üniversitenin ilk toplumsal katkı protokolü olma özelliği taşımaktadır. 

  • Gençlerin Güçlü Sınırları Projesi

Süleyman Demirel Üniversitesi BAP Toplumsal Katkı Projesi kapsamında desteklenen ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba YÜCEER KARDEŞ'in yürütücülüğünde proje araştırmacısı Mesut Altunbaş'ın katkılarıyla; Isparta Valiliği ile yapılan iş birliği protokolü ve BAMKOM ekibinin desteğiyle hayata geçirilen bu projenin amacı, gençlerin kendilerini ifade edebilen, sağlıklı kararlar alabilen ve özgüveni yüksek bireyler olarak gelişimlerini desteklemek; bağımlılık gibi riskli durumlara karşı direnç kazanmalarını sağlamaktır.