İKGEÇ LİSANS 3 (22-23) - RAPORU TAMAMLANDI

İKGEÇ LİSANS 3

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen öğrenci çalıştayı,

"İnsan Kaynakları Yönetiminde Güncel Gelişmeler Çalıştayı - Lisans 3"  tamamlanmıştır.

 

İKGEÇ Lisans 3 (2022-2023) Öğrenci Çalıştayı Raporu'na ulaşmak için tıklayınız...

 

 

 

 

 

Ayrıntılar:

İnsan Kaynakları Yönetiminde Güncel Gelişmeler Çalıştayı İKGEÇ, SDÜ İKY bölümü tarafından daha evvel üç kez düzenlenmiştir. Aynı çalıştay lisans öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncü kez İKGEÇ Lisans 3 (22-23) adıyla düzenlenecektir. İKGEÇ, insan Kaynakları Yönetimi alanına dair özellikle akademik tarafta duyulan yetişmiş gücü ihtiyacının karşılanması için düzenlenmektedir. Bu çalıştaylar ile, akademik dünyanın ihtiyacı olan bilgi birikimi ve SDÜ İKY bölümleri arasında etkileşim sağlanması hedeflenmektedir.

Yalnızca Lisans öğrencilerine yönelik hazırlanan İKGEÇ Lisans ile, SDÜ İKY öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri, tecrübe kazanmaları, bilimi ve bilimsel çalışmaları sevmeleri hedeflenmektedir. Çalıştay sadece lisans öğrencilerinin katılımına açıktır. Çalıştaya katılmak isteyen tüm lisans öğrencileri, İKY öğrencisi olsun olmasın katılım sağlayabilmektedir.

İKGEÇ Lisans, SDÜ İKY öğrencilerinin 4. sınıf bitirme projelerini sunmaları için organize edilmektedir. Böylece lisans öğrencilerinin emeklerinin hem en faydalı biçimde değerlendirilmesi hem bir çalıştay tecrübesi kazanmaları hem de sarf edilen emeklerin çalıştay tarihi içinde muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır. Çalıştaya SDÜ'nün diğer öğrencileri ile alanda çalışmak isteyen tüm lisans öğrencileri katılabilmektedir.

İKGEÇ ve İKGEÇ Lisans etkinlikleri, bölüm öğretim elemanlarının liderliğinde çalışan diğer SDÜ İKY lisans ve/veya lisansüstü öğrencileri ile birlikte organize edilmektedir.

İKGEÇ ve İKGEÇ Lisans çalıştaylarına dair tüm arşiv bilgisi SDÜ İİBF İKY Bölümü web sayfası dokuman arşivinde rapor halinde ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.

 

Türkiye’de özellikle iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olan birçok öğrencinin yaşadığı birtakım problemler bulunur. Bunlardan bazıları, tecrübe eksikliği, topluluk önünde konuşmaya çekingenliği, donanımsızlık ve hedefsizliktir. SDÜ, İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü olarak bizler, öncelikle kendi öğrencilerimiz sonrasında ise talepte bulunan tüm lisans öğrencilerine; bilhassa insan kaynakları yönetimi alanında kapsamlı bir özet yazdırıp sunum yaptırarak tecrübe kazandırmak istemekteyiz.

Bu tecrübenin kazanılması için öğrencinin, bir süreç boyunca çalışması ve bu çalışmasını sunabiliyor olması gerektiğine inanmaktayız. Lisans öğrencisi, öğrenim hayatı boyunca çeşitli ödevlerle her ne kadar bunu kendi sınıfında gerçekleştiriyor olsa da aynı çabanın bir çalıştay düzeyinde olmasının katkısı daha fazla olacaktır. Nitekim lisansüstü eğitimlerin temelinde yine aynı mantık yatmakta, bir çalışmanın yazılı biçimde tamamlanabilmesi ve sunulabilmesi beklenmektedir. Bu durum yalnızca akademi için geçerli gözükse de kişinin ilgi alanına dair bir konuyu idrak edebilmesi ve öğrenmesi açısından sunum yapmak oldukça önemlidir. Ayrıca özel sektörde bu tecrübe, öğrencinin işine yarayacak bir deneyim olacaktır.

Lisans öğrencileri, makale veya bildiri özetlerinden daha kapsamlı, fakat bir makale ve bildiriden çok daha küçük hacimli bir özet yazarak belli bir konu üstünde çalışma deneyimi kazanabilir. Böylece lisans öğrencisi hem bir lisansüstü öğrencisi kadar ağır bir yükle karşılaşmamış hem de bir organizasyonda sunum yapma tecrübesini edinmiş olur.

Akademik açıdan, insan kaynakları yönetimi alanına dair özgün bir teori geliştirmek ve SDÜ İKY olarak kendi ekolümüzü oluşturmak için İKGEÇ’in temelini zaten atmıştık. Ancak yalnızca akademi için değil, mezuniyet sonrası hayata hazırlanması için de öğrencilerimize İKGEÇ Lisans platformunu organize ettik.

Beklentimiz, özellikle SDÜ İKY öğrencilerimiz için İKGEÇ 2021 / Lisans’ın bir fırsat olarak görülebilmesidir. Çünkü İKGEÇ Lisans’ın, bölümümüzle birlikte büyüyüp gelişecek bir organizasyon olmasını istiyoruz.

Değerli öğrenciler, bu tarz etkinliklerin, mezuniyetinizden sonra bölüm arkadaşlarınız ile aranızda oluşacak olan network’ü de geliştireceğine ve diri tutacağına inanıyoruz.

SDÜ İKY olarak, İKGEÇ’i ve özellikle de sizler için özel olarak tasarladığımız İKGEÇ Lisans organizasyonunu, samimi çabalarımızın ürünü olarak görmeniz ve de en az aynı samimiyette katılımlarınızı büyük bir heyecanla bekliyoruz.

İKGEÇ Lisans, mezuniyetten sonra çok ihtiyacınız olacak bazı tecrübeler ve özellikle de cesaretiniz için oldukça önemli bir adım. Akademide ilerlemek isteyen öğrencilerimizi sadece İKGEÇ değil, ilerleyen senelerde farklı farklı organizasyonlara da görmek isteriz. Erken atılacak bu adımların faydasını göreceğinize emin olabilirsiniz. Özel sektörde şansını deneyecek olan öğrencilerimizin ise tüm korku, endişe ve kuşkularını yenmek için İKGEÇ’i bir fırsat olarak değerlendirmesini tavsiye ederiz.

 

İKGEÇ Lisans, Türkçe bilen tüm lisans öğrencilerinin katılımına açıktır.

İKGEÇ 2021 / Lisans katılımcıları, çalıştay için daha önce başka bir yerde yayımlanmamış, yapılandırılmış ve genişletilmiş özet yazmak ve ilgili konuyu çalıştayda kendine ayrılan sürede sunmak zorundadır. Katılımcılar, lisans öğrenimlerinde yapmış oldukları bitime projesi, bitirme tezi vb. ödevlerini eğer başka bir yerde yayımlamadılar ise kullanabilirler.

Çalıştay için bir “tam metin” gönderilme zorunluluğu yoktur. Fakat çalışmanın özetini göndermek zorunludur.

Her çalışma için, bireysel katılım sağlaması gerekmektedir. Tek yazarlı olmayan özet ve / veya sunum kabul edilmeyecektir.

Katılımcıların, son gönderim tarihine kadar özetlerini göndermeleri ve çalıştay programında kendilerine ayrılan gün, saat ve yerde sunumlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 

Katılımcı, 4 alt başlık altında özetini yapılandırabilir. Bu alt başlıklar, amaç, yöntem, bulgular ve tartışma şeklinde olabilir. İlgili başlıklar özet içerisinde koyu yazılabilir ve iki nokta kullanılarak belirtilebilir, ardından metin getirilebilir. Bu başlıkların önüne yahut arkasına istenirse ek metin ya da paragraflar yazılabilir.

Özet başlığı 14 punto, kalın ve Times New Roman yazı tipinde, ortaya hizalı, her harfi büyük yazılmalıdır.

Yazar ismi 12 punto, normal ve Times New Roman yazı tipinde ortaya hizalı, ad ya da adların sadece baş harfi büyük, soyad ya da soyadların tamamı büyük harfle yazılmalıdır.

Başlık ve yazar isminden sonra 6 nk aralık bırakılmalıdır.

Her özet için en az 3 en fazla 10 adet anahtar kelime bulunmalıdır. Anahtar kelimeler, özetin devamına eklenmelidir. Anahtar kelimeler paragrafı için öncesine 6 nk aralık bırakılmalıdır. Özette, birinci tekil ve / veya çoğul şahıs ifadeleri (yaptım, gördüm, araştırmamızda, çalışmamda vb.) kullanılmamalı; edilgen ifadeler (yapıldı, yapılmıştır, görülmüştür, araştırmada, çalışmada, bu çalışmada vb.) kullanılmalıdır.

Başlık altındaki yazar ismine 10 punto Times New Roman yazı tipinde bir dipnot eklenerek, yazarın öğrencisi olduğu üniversitesi, bölümü ve e-posta adresi aralarına virgül konarak yazılmalıdır.

Her anahtar kelimenin arasına virgül, sonuna ise nokta konulmalıdır.

Sayfa düzeni A4 boyutunda üst, alt, sol ve sağ yanlarda 2 cm kenar boşluğunda olmalıdır.

Özet metni, 12 punto normal ve Times New Roman yazı tipinde iki yana yaslı olmalıdır.

Paragraf girintisi sol 1,5 cm; satır aralığı tek; önce ve sonra nk değeri “0” olmalıdır.

Özette gerekli görülürse kelimelerin altı çizilebilir veya eğik yazı tipi kullanılabilir.

Özet; başlık, yazar ismi, anahtar kelimeler ve dipnot hariç en az 300 kelime, en fazla 1000 kelime olmalıdır.

Her sunum için 10 dakika ayrılmıştır. Sunumların buna göre kurgulanması gereklidir.

 

Özet Bildiri Son Kabul Tarihi: 18 Aralık 2022, 23:59.

Programın İlan Tarihi: 20 Aralık 2022, 23:59’a kadar.

Çalıştay Açılışı: 22 Aralık 2022.

Lisans Öğrencilerinin Bildiri Sunumları: 23 Aralık 2022

 

İKGEÇ LİSANS 3 (22-23)’e katılım ücretsizdir. Çalıştay, sunum yapacaklar için yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sunum yapacaklar aşağıdaki bağlantı ile kaydolmak zorundadır.

İKGEÇ LİSANS 3 (22-23) KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÇALIŞTAY PROGRAMI VE ERİŞİM BAĞLANTILARI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Çalıştayı dinleyici olarak katılmak için, 22 ve 23 Aralık 2022 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine gelebilirsiniz.

Çalıştaya uzaktan dinleyici olarak katılmak için, iibf.sdu.edu.tr/iky sayfasında çalıştay duyurusunda programın ilanıyla birlikte verilecek bağlantıları kullanabilirsiniz.

 

İKGEÇ Lisans veya İKGEÇ hakkında tüm sorularınız ve görüşleriniz için bizi ulaşabilirsiniz. Mesai saatleri içerisinde telefon numaralarından, diğer vakitlerde ise e-posta adreslerinden rahatlıkla iletişim sağlayabilirsiniz.

Süleyman Demirel Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü,

İKGEÇ 2021’in sekretaryasında görevli öğretim elemanları:

 

Arş. Gör. Muhammed Yusuf ERTEK, https://w3.sdu.edu.tr/personel/09935

Arş. Gör. Nesrin KAPLAN, https://w3.sdu.edu.tr/personel/09566

Arş. Gör Ramazan Furkan ÖZKUL, https://w3.sdu.edu.tr/personel/09748

Bize ulaştığınız için, teşekkür ederiz.

‍‍‍‍‍‍‍

Yayın Tarihi: 06/12/2022
Okunma Sayısı: 2121