Gastronomi Projesi - Uluborlu Yemekleri - B18
“Isparta'nın Unutulan Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması" adlı bilimsel araştırma projesi kapsamında Uluborlu ziyaret edildi.
Önceki ziyaretlerde tespit edilen yöresel yemekler (Banak, Tas Kebabı, Kuyruğu Sulu ve İrmik Helvası) orijinal tariflerine bağlı kalınarak, yöresel mutfak kültürü konusunda derin bilgi ve tecrübeye sahip yöre kadınları tarafından pişirildi. Tüm süreçler Akademix TV ekibi tarafından kayıt altına alındı.
Yemeklerin geleneksel usullerle pişirilebilmesi için proje ekibini tarihi Uluborlu evinde ağırlayan, Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah BAKIR’a projeye sunduğu desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.
Yayın Tarihi: 02/04/2022
Okunma Sayısı: 226