Gastronomi Projesi - Yalvaç Yemekleri - B19
“Isparta'nın Unutulan Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması" adlı bilimsel araştırma projesi kapsamında Yalvaç ziyaret edildi.
Önceki ziyaretlerde tespit edilen yöresel yemekler (Yalvaç hamursuzu, Keşkek, Dolga çorbası, Kesmik baklavası, Su böreği, Kabak borani, Pastırmalı kuru patlıcan yemeği ve Güllaç) orijinal tariflerine bağlı kalınarak, yöresel mutfak kültürü konusunda derin bilgi ve tecrübeye sahip Yalvaç Pisidia Antiokheia Kadın Girişimciler Kooperatifi üyeleri tarafından pişirildi. Tüm süreçler proje ekibi tarafından kayıt altına alındı.
Yayın Tarihi: 16/06/2022
Okunma Sayısı: 516