Gastronomi Projesinde İkinci Aşamaya Geçildi! - Eğirdir Yemekleri - B10
“Isparta'nın Unutulan Yöresel Lezzetlerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması" adlı bilimsel araştırma projesi kapsamında, Isparta’nın 12 ilçesi ziyaret edilerek belediye başkanları ve kadın kooperatifleri ile görüşüldü ve yöresel yemekler tespit edildi. Böylece projenin birinci aşaması tamamlanmış oldu.
Projenin ikinci aşamasına ise Eğirdir ilçesiyle başlandı. Önceki ziyaretlerde tespit edilen yöresel yemekler (Düğün Çorbası, Kapama, İrmik Helvası, Tahin Karması, Kerevit, Sazan Dolması, Göl Levreği) orijinal tariflerine bağlı kalınarak, yöresel mutfak kültürü konusunda derin bilgi ve tecrübeye sahip ustalar tarafından pişirildi. Tüm süreçler Akademix TV ekibince kayıt altına alındı.
Yayın Tarihi: 17/03/2022
Okunma Sayısı: 322