Birim Kalite Çalışmaları

 

 

‍‍

Prof. Dr. Mehmet GENÇTÜRK

Doç. Dr. Harun ÖZTÜRK

Doç. Dr. Mahmut Sami ÖZTÜRK

Prof. Dr. Gaye ATİLLA

Arş. Gör. Mehmet ÖZSOY

Arş. Gör. Gizem KARADENİZ

Arş. Gör. Hümeyra YILDIZ

Arş. Gör. Süleyman BAYRAKCIOĞLU

Arş. Gör. Ahmet Kuntay DEMİRAL

Arş. Gör. Yavuz KILIÇ

Arş. Gör. Tuğrul YILMAZER

‍‍‍

Arş. Gör. Süleyman BAYRAKCIOĞLU

Arş. Gör. Yavuz KILIÇ

Birim Kalite ve Akreditasyon Komisyonu Toplantı Tutanakları 
Bölüm Araştırma Görevlileri Toplantı Tutanakları

Bölümde gerçekleşen İnteraktif Webinar ve Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri

21.03.2021 tarihli " İçerik Üreticiler ve Yeni Medya – 6: Dijital İçerik Üretiminin Medya Okuryazarlığı Açısısından Önemi” isimli webinar etkinliği ile Evren Soyuçok moderatörlüğünde Cansu Aydemir Coşan tarafından dijital dünyada karşılaşılması muhtemel olumsuzluklarla baş edebilme açısından dijital okur yazarlığın önemi vurgulanan bir söyleşi yapılmıştır. Söyleşi ile bilgiye erişimin sorun olmaktan çıktığı günümüzde kolay ulaşılan bilgiyi anlamlandırabilmenin önem kazandığı belirtilmiştir.

14.03.2021 tarihinde “İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri – 5: Blog okuryazarlığı nasıl artırılır?” başlığıyla içerik üreticiler ve yeni medya söyleşileri serisinin beşincisi düzenlenmiştir. Bu oturumda moderatör Evren Soyuçok’un konuğu Hasan Tandoğan tarafından dijital medyadan elde edilen yüksek miktardaki veri ve bilginin işleme ve analiz edilme sürecinden bahsedilmiştir. Bilgiye erişimin kolaylaştığı bu nedenle de veri analiz tekniklerinin önem kazandığı vurgulanmış, katılımcılara bu teknikler hakkında bilgi verilmiştir.

07.03.2021 tarihinde “İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri -4: Daha Yeni Bir Medya Mümkün mü?” başlıklı webinar düzenlenmiştir. Çoğunluğu işletme bölümü öğrencilerinden oluşan çevrimiçi katılımcılara medyanın geçirmekte olduğu değişim, bu değişimin nedenleri ve muhtemel sonuçları hakkında bilgi vermek üzere medya ve iletişim uzmanı Okan Yüksel konuk alınmıştır. Konuk Okan Yüksel kendi birikim ve gözlemlerine dayanan bilgileri aktardıktan sonra konu hakkında katılımcılardan gelen sorular moderatör Evren Soyuçok tarafından konuğa iletilmiş, soruların cevaplanmasıyla oturum tamamlanmıştır.

28.02.2021 tarihinde “İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri -3: Yeni Medyada Eski Kalabilmek” adı altında “İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri” webinar serisinin üçüncüsü düzenlenmiştir. Moderatör Evren Soyuçok’un bu seferki konuğu müzisyen Su Sonia HERRING internet kullanımının yaygınlaşmasıyla büyük bir değişim ve dönüşüm geçiren medyanın bu değişim ve dönüşüm süreci hakkında izlenim ve tecrübelerini aktarmış, konu hakkında gelen soruları cevaplandırmıştır.

26.02.2021 tarihinde “Türkiye'de Hayvancılık & Yatırımcılara Öneriler” Adı altında Türkiye'de hayvancılık sektörünün durumu, sorunları, avantajlarının ele alındığı bir webinar etkinliği gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Nazan Koluman’ın konuk alındığı etkinlik işletme bölümü adına bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca moderatörlüğünde yürütülmüştür. Etkinlikte Prof. Dr. Nazan Koluman hayvancılık sektörünün isterleri, sektördeki yatırım fırsatları, alandaki avantaj ve dezavantajlar hakkında bilgilendirme yapmış, bilgilendirme sonrasında da konu hakkında gelen sorular cevaplanmış böylelikle sektörün ve sektördeki iş fırsatlarının tanıtılması amacı gerçekleştirilmiştir.

20.02.2021 tarihinde"İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri-2: Youtube'da Video İçerik Üretimi"adı altında sosyal medyada içerik üretimi ve yeni medya yapılanmasının özellikleri  temalı webinar serisinin ikincisi düzenlenmiştir. Evren Soyuçok moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumun bu seferki konuğu youtube içerik üreticisi Tarık Çayır olmuştur. Youtube platfromun için içerik üretimi, içeriğe erişimlerinin sağlanması için gerekli etkileşimin sağlanması gibi platformun kullanımına dair önemli detaylara dair bilgilerin aktarıldığı oturum, katılımcıların anlatılanlar ya da platform hakkında akıllarına takılanlar üzerinden yönelttiği sorulara verilen cevaplarla sonlandırılmıştır. Böylelikle yeni medya yapılanmasında önemli yer tutan youtube platformu hakkında amaçlanan farkındalık sağlanmıştır.

14.02.2021 tarihinde “İçerik Üreticiler ve Yeni Medya Söyleşileri-1: Instagram'da Influencer Olmak”etkinlik adıyla dijital medya alanında etkinlik gösteren konukların alan hakkındaki deneyimlerini katılımcılara aktarılmasının amaçlandığı webinar serisinin ilki gerçekleştirilmiştir. İşletme bölümü adına Evren Soyuçok’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte instagram sosyal medya platformunda etkinlik gösteren influencer Yeşim Mutlu, Evren Soyuçok’un yönelttiği; instagram platformu, influencerlığın gereklilikleri, süreç içinde deneyimledikleri hakkındaki soruları cevapladıktan sonra çoğunluğu işletme bölüm öğrencilerinden oluşan çevrimiçi katılımcıların soruları cevaplanmıştır. Böylelikle katılımcıların yenilenen medya konsepti hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmıştır.

Bölümümüz Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından yapılan değerlendirme sonucu 18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2028 tarihleri arasında geçerli olmak üzere AKREDİTASYON almaya hak kazanmıştır.

Sıra No Öneri Birimi / Kaynak Öneri Tarihi Öneri / Gerekçe İyileştirme İyileştirme Tarihi
05   .. / .. / 2024     .. / .. / 2024
04   .. / .. / 2024     .. / .. / 2024
03   .. / .. / 2024     .. / .. / 2024
02   .. / .. / 2024     .. / .. / 2024
01   .. / .. / 2024     .. / .. / 2024

 

Bölümümüz bünyesinde ileri düzey araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi yürütücülüğünde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Polonya, Portekiz, Romanya ile İspanya'dan kuruluşların yer aldığı ve “Türkiye Ulusal Ajans” tarafından desteklenen ''Erasmus +'' Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitimi ''Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör; Bir Kulvar da Bana Ayır'' projesi yürütülmektedir. Buna ilaveten TÜBİTAK 4004 kapsamında “Dersimiz Sağlıklı Hayat 2” projesi çerçevesinde bölümümüz öğretim üyeleri tarafından eğitim verilmektedir.

Üniversitenin eğitim ve öğretim dışında yürüttüğü hizmetler kapsamında ise İŞKUR tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri bölümümüz bünyesindeki öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Bununla birlikte TÜBİTAK - 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında yürütülen BIGGWind programı çerçevesinde, bölümümüz öğretim üyeleri tarafından çeşitli modüllerde eğitimler verilmektedir.

Bölümümüzde 30 günlük zorunlu staj uygulaması yapılmaktadır. Zorunlu staj, ikinci eğitim-öğretim ve/veya üçüncü eğitim-öğretim yılını takiben yapılır.