İİBF Kariyer Zirvesi Başladı
İİBF Kariyer Zirvesi Başladı
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “İİBF Kariyer Zirvesi” Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde başladı.
“Değişen Dünyanın Kariyer Planlamasında İnsani Değerler ve Denge” teması ile hazırlanan zirve, SDÜ Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Osman Kürşat Acar, kariyer zirvesinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek üç gün boyunca alanında uzman katılımcıların yer alacağı zirvenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise kariyer zirvesinin öğrencilere yeni ufuklar açacağını vurgulayarak her şeyin emekle ortaya çıktığını, başarının “ilmek ilmek” dokunduğunu söyledi.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin SDÜ’nün en önemli fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Dulupçu, “Sizler, 300 bin kişilik SDÜ ailesinin bir parçasısınız. Bu büyük ailenin birer ferdisiniz.” diye konuştu. Prof. Dr. Dulupçu şunları söyledi: “Siz gençlere birikimlerimizi ve bilgilerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Dünya hızla değişiyor. Bugün dünyanın en büyük toptancısının bir tane mağazası yok, en büyük taksi firmasının bir taksisi yok. Yeni meslekler ortaya çıkıyor. Tüm bu değişim ve dönüşüme hazırlıklı olun. Okumayı, algılamak için mücadele etmeyi bırakmayın, hevesinizi sakın kaybetmeyin.”
“Finans Sektöründe Kariyer ve Trend Meslekler” hakkında bilgi veren Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür, “İş Hayatının İçinden” konulu sunumunu yaptı.
“Başlangıç yeri çok önemli”
“Staj”, “İş başvurusu”, “İş başvuru yöntemi”, “İş görüşmesi” gibi konularda öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Büyükşengür, staj yaparken öğrencilerin bazı zorluklarla karşılaştığını bu konuya işverenlerin özen göstermesi gerektiğini vurguladı. Büyükşengür, öğrencilere, “Başlayacağınız yer çok önemli. Ne yapacağınızı ve ne yapmayacağınızı biliyorsunuz. Nerde olmalıyım sorusunun cevabını veriyorsunuz” diyerek staj yerinin önemine dikkati çekti.
İş başvurusunda herkesin etkili bir CV istediğini dile getiren Dr. Gökhan Büyükşengür, CV’lerin de değiştiğini artık insanların “Linkedln”ve mobil uygulamalar üzerinden iş başvurusunda bulunduğunu söyledi. İş görüşmesine giderken başvuruda bulunulan firma hakkında mutlaka bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Dr. Büyükşengür, “Görüşmeye saatinden önce gitmeli, doğru sorular yönlendirmeli, konuşmanıza çok dikkat etmelisiniz. Kariyer hayatınızda, aşağı çekilen değil yükselen olun. Sizi aşağı çeken ortamda bulunmayın.” dedi.
Büyükşengür’ün öğrencilere yaptığı önemli sunumun ardından TV Programcısı Aynur Ayaz “Medyada Farkındalık İletişimi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Ayaz, Medya sektörü hakkında bilgi vererek bireylerin kendi mutlulukları için doğru mesleği seçmeleri gerektiğini ve hayatta mutlaka alternatifler yaratılması gerektiğini belirtti. Günümüzde sosyal medyanın çok aktif kullanıldığına dikkati çeken Ayaz, sosyal medyanın medyayı beslediğini söyledi. İnternet gazeteciliğinin hızla geliştiğini vurgulayan Ayaz, katılımcıların haberlere internet üzerinden ulaştıklarını belirtti.
TV Programcısı Ayaz’ın sunumunun ardından İİBF Konferans Salonlarında gerçekleştirilen diğer oturumlara geçildi.