İKY Profesyonelleri Çekirdekten Yetişecek

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetim Bölümü Başkanlığı tarafından düzenlenen, “II. İnsan Kaynakları Yöneticileri Toplantısı”  farklı sektörlerden insan kaynakları temsilcilerinin bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi.

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Osman Kürşat Acar, açılış konuşmasında toplantının ana amacının “üniversite ile iş dünyası arasında bir köprü oluşturmak” olduğunu ifade etti.

Yeni açılmış bir bölüm olarak heyecanlı ve hevesli olduklarını belirten Acar, okulda öğrenilenler ile iş dünyasında uygulananlar arasında farklılıklar olabildiğini ve öğrencilerin iş dünyasına adım attıkları zaman belli zorluklar yaşayabildiklerini ifade etti. Acar, “Biz de yeni açılan bir bölüm olarak; sektörle bölüm arasındaki bağı kuvvetlendirerek, iş dünyasına hazır bireyler yetiştirmeyi amaç edindik. Çekirdekten yetişmesini arzu ettiğimiz öğrencilerimizin, birinci sınıftan itibaren sektörle iç içe olması bizim için çok önemli. Bizler de bu noktada, sektörde yer alan temsilcilerin öneri ve destekleriyle birlikte, bütün imkânları değerlendirerek elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Acar, “İnsan Kaynakları Nereye Gidiyor? Gidecek? Gitmeli?” soruları kapsamında; insan kaynaklarını “İşletme Eksenli”, “Kamu Yönetimi Eksenli” ve “Çalışma Ekonomisi ve “Endüstri İlişkileri Eksenli” olarak ele aldı. Dijital dünya, insanın değeri, insan kaynaklarının rolleri gibi konuların üzerinde duran Acar, bölümün geleceği noktasında da bilgiler paylaştı.

 

SDÜ İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Özmen, akademi ile özel sektörü bir araya getirme çabalarını şu sözler ile ifade etti: “ İş dünyasına hazırlıklı, kişisel yetenek ve beceriye sahip bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda da sektörde yer alan insanların istek ve arzularını göz önünde bulundurarak akademideki eğitimi şekillendirmek öncü hedefimiz ve elbette öğrencilerimizin dört yılı anlamlı ve dolu bir şekilde geçirmelerini sağlamak en büyük amacımız.”

Türkiye’de İnsan Kaynakları Bölümü’nün yapısı hakkında bilgi paylaşan Özmen, yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen Süleyman Demirel Üniversitesinin 6. Sırada yer alarak bir başarı elde ettiği belirtti. Bölümün öğrenci profilini istatiksel olarak değerlendiren Özmen, öğrencilerin ağırlıklı olarak bilinçli şekilde geldiklerini ve bu bölümü okumak isteyen öğrencilerden oluştuğunu da ifade etti.

Katılımcıların görüş ve önerini ilettikleri toplantıda, farklı sektörlerden birçok insan kaynakları yöneticisi mevcut sorunları ve geliştirilebilecek çözümleri dile getirdi.

İşçi ve işvereni bir araya gelmesi, nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, eleman bulmakta zorluk yaşanması, kriterlerin belirlenmesi noktalarında sıkıntılarınyaşanması gibi belli konular üzerinden ortak paydada sektöre dair değerlendirmeler yapıldı. İKY’nin ne kadar önemli olduğunun işverenlere anlatılması ve bu konuda işletmelerin bilinçlenmesi gerektiği ifade edildi. Nitelikli çalışanın ve iş ortamında güven olması gerektiğinin altı çizilerek çalışanlara değer verilmesi gerektiğinin önemi üzerinde duruldu. 

Öğrencilerin stajlarının ne şekilde düzenlenmesi gerektiği, bölüm olarak müfredatta hangi derslere ağırlıklı olarak yer verilmesi gerektiği gibi konularda da bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda sektörde tecrübe edinen kişilerin, belli periyotlarda öğrencilerle buluşması ve sektöre dair bilgiler aktarması konusunda fikir birliğine ulaşıldı. İŞKUR ile işbirliği içerisinde işbaşı programı yapılarak, bu proje kapsamında İKY profesyonellerinin çekirdekten yetişmesinin sağlanacağı yönünde karar alındı.

Yayın Tarihi: 18/04/2018
Okunma Sayısı: 897