KAYFOR15 Sona Erdi
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “Kamu Yönetim Formu (KAYFOR 15)”, Barida Otel’de düzenlenen akşam yemeği ile sona erdi.
Uluslararası katılım ile gerçekleşen ve 4 gün boyunca devam eden KAYFOR’un oldukça verimli geçtiğini dile getiren İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, Isparta’nın sesinin hem ulusal hem de uluslararası platformda etkili bir şekilde duyurulmuş olduğunu şu sözleri ile belirtti: “Kayfor’un en büyük özelliği, pek çok ilki içinde barındırmasıyla beraber dijitalleşme gibi önemli bir konunun Türkiye’den ve diğer birçok ülkeden katılımcıların bir araya gelerek tartışma fırsatını yaratmasıdır. İki yüz tane bildirinin sunulduğu ve çok sayıda akademisyenin yer aldığı bu formda, dijitalleşme bütün boyutları ile konuşuldu. Yani devlete donanımlı birey yetiştiren bölümlerin gündemine “dijitalleşme” ve “dijital çağ” girmiş oldu. Bu sebeple bizim disiplinimiz alanında çok önemli bir kazanımdı. Ayrıca belirtmeliyim ki daha önce düzenlenen Kamu Yönetim Formu’nun hiçbirinde uluslararası katılım bu düzeyde değildi. Dünya’nın en iyi üniversitelerinden gelen bu hocalar; bizlere “kamu politikaları”, “sosyal medya ve iletişim”, “dijitalleşme” gibi birçok alanda önemli paylaşımlarda bulundular ve bu vesileyle insanlar Isparta’yı gördüler; Isparta’nın sesi de tüm Türkiye’de, hatta dünyada duyulmuş oldu.”
İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül ise Kayfor çatısı altında, akademinin ürettiği bilginin birçok sektörle paylaşılarak bilginin topluma fayda sağlamasında aracı olmak amacıyla “Dijital çağda kamu yönetimi ve politikaları” teması ile sadece kamu alanında değil, bu alanda üretilen politikaları ve üretilmesi gereken politikaları da tartıştıklarını belirtti. En büyük farklılık olarak da yalnızca akademisyenlerin değil; belediyelerden, sivil örgütlerden, özel firmalardan yani akıllı teknolojiler kullanan tüm sektörlerden katılımcıların katkı sağladığını dile getiren Gül, bununla birlikte sadece izlemek amacıyla Van, Hatay, Antalya, Burdur, Denizli gibi birçok şehirden gelen çok sayıda yüksek lisans öğrencisinin olduğunu da sözlerine ekledi. NTV, TRT gibi kanallarda ve birçok medya organın da yer edindiklerini belirten Gül: “Bu vesileyle hem kentin, hem üniversitenin, hem de dijitalleşme konusunun çok iyi bir şekilde tanıtılmış olduğunu düşünüyorum.” sözleri ile Kayfor’un her anlamda verimli geçtiğini vurguladı.
İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Mehmet Kiriş, 15.’si düzenlenen KAYFOR’a hem uluslararası düzeyde hem de disiplinler arası bir boyut getirerek mühendisten iletişimciye, ekonomiden bilişime kadar birçok alandan katılımcı getirerek zengin bir ortam oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Alanında yeniliklerin, yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin konuşulduğu formun, çok geniş katılımlı ve çok faydalı olduğunu ayrıca Isparta’yı tanıtmak adına katılımcılara gezilerde düzenlendiğini belirten Kiriş, genel olarak yapmış olduğu değerlendirmede: “Zengin bir katılımın sağlandığı bu toplantıda ne konuştuk? Dijitalleşmenin yönetsel hayata, siyasi hayata, sosyal hayata getirilerini konuştuk. Bunun kamu yönetimini nasıl etkileyeceğinden bahsettik. İnsanların hayatını nasıl değiştireceğinden ve gelen bu yeniliklerin faydalı yanlarından söz ettik. Biz bölüm olarak Kayfor’a ev sahipliği yapmaktan çok büyük bir keyif aldık. Çok iyi bir ekiple çalıştık. Gerek dekan hocamız, gerek bölüm başkanımız, bölüm hocalarımız, lisansüstü ve lisans öğrencilerimiz çok büyük bir özveri ile çalıştılar. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün birçok üniversitede ve pek çok kamu kurumunda mensuplarının olduğunu gördük. Onlar, bizlerle bu toplantıyı yapmak için geri geldiler. Onları görünce çok daha mutlu olduk. Giderek büyüyen bir bölümümüz var ve bundan da oldukça memnunuz.” ifadelerine yer verdi.
Yayın Tarihi: 08/11/2017
Okunma Sayısı: 1053