BİRİM KALİTE ÇALIŞMALARI

Bölümde Gerçekleşen Etkinlikler

08.01.2021 tarihinde “Covid-9 Sürecinde Sendikal Faaliyetler” konulu ÇEEİ bölümü adına Doç. Dr. Murşit IŞIK moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinar etkinliğine Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Ceylan konuk olmuştur. Etkinlikte; pandeminin iş gücü üzerindeki etkileri (işsizlik oranları, çalışma saatleri, esnek çalışma modelleri vb.), işyerlerinde alınan tedbirler, iş sağlığı ve güvenliği protokolleri, pandemi sürecinde sendikaların rolü ve faaliyetleri (destek hizmetleri, müzakere ve savunuculuk), uzaktan çalışmanın yaygınlaşması, uzaktan çalışanların sendikal haklarının korunması, dijital platformlarda sendikal faaliyetler, pandemi sürecinde işçi ve işverenlere sağlanan mali destek paketleri, teşvikler. Covid-19 sürecinde sosyal güvenlik sisteminde yapılan düzenlemeler ele alınıp, tartışılmıştır. Pandemi sürecinde başarılı sendikal girişimler ve uygulamalar hakkında değerli bilgiler sunulmuştur. Çoğunluğu bölüm öğrencilerinden oluşan katılımcıların soruları yanıtlanmıştır.

08.01.2021 tarihinde “Dijitalleşme Çağında İşe Alım Sürecindeki Yenilikler” konulu webinar etkinliği Arş. Gör. Selin Umutlu ve Araş. Gör. İbrahim Kara moderatörlüğünde gerçekleştirmiş olup, İnsan Kaynakları Uzmanı Şükran Vatan konuğumuz olmuştur. Etkinlikte; dijitalleşmenin işe alım sürecine etkisi, online işe alım platformları, uzaktan işe alım ve mülakatlar, veri analitiği ve işe alım, aday deneyimi ve işveren markası, etik ve güvenlik konularına değinilmiş, katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.

10.01.2021 tarihinde moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Ali Kemal Nurdoğan’nın yaptığı “Pandemi Sürecinde Sosyal Yardımlar” konulu webinar etkinliği gerçekleştirilmiştir. Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Doğan’ın konuk olduğu etkinlikte; Pandeminin küresel ve yerel ekonomik etkileri, işsizlik oranları, gelir kayıpları, Sağlık hizmetlerine erişim, eğitimde yaşanan zorluklar, toplumsal eşitsizliklerin artması gibi sosyal etkileri, hükümetlerin sosyal yardım programları (nakit destek programları, gıda ve ihtiyaç yardımları), STK'ların sosyal yardımları nasıl organize ettiği ve dağıttığı, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların sağladığı yardımlar, dijitalleşmenin sosyal yardımlara etkisi, sosyal yardımların hedeflenmesi ve erişimi, sosyal yardımların etkileri ve değerlendirilmesi konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış, katılımcılar için değerli bilgiler sunulmuştur.

13.01.2021 tarihinde “Pandemi Sürecinde İŞKUR’un Faaliyetleri” isimli webinar etkinliği Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Arş. Gör Hilal Tuğçe Bayar moderatörlüğünde gerçekleştirilmiş olup, Isparta İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke konuğumuz olmuştur. Etkinlikte; Pandeminin işgücü piyasasına etkileri,  İŞKUR’un Pandemi Sürecinde aldığı önlemler ve uygulamalar (kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği), Dijital hizmetler ve uzaktan eğitim programları, İŞKUR’un sosyal yardım faaliyetleri, Pandemi sonrası stratejiler ve hazırlıklar konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış, atılımcıların soruları yanıtlanmıştır.

15.01.2021 tarihinde Arş. Gör. Meryem Tekin Epik’in moderatörlüğünde “KPSS Hakkında Genel Bilgiler ve Merak Edilenler” konulu webinar etkinliği gerçekleştirilmiştir. Konuğumuz Talip Apaydın etkinlikte; KPSS’nin tanımı, kapsamı, amacı, KPSS’nin yapısı ve bölümleri, KPSS başvuru ve sınav süreci, KPSS’ye hazırlık stratejileri, sınav esnasında ve sonrasında merak edilenler, KPSS sonuçlarının değerlendirilmesi ve atamalar, KPSS ile ilgili güncel bilgiler ve değişiklikler konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış ve katılımcılar için değerli bilgiler sunulmuştur. Katılımcıların KPSS ile ilgili en çok merak ettikleri sorular yanıtlanmıştır.

28.01.2021 tarihinde “Pandemi Sürecinde Çalışma Hayatının Güncel Konuları” isimli webinar etkinliği Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Nurdoğan ve Arş. Gör. Dr. Meryem TEKİN EPİK’in moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Konuğumuz Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ etkinlikte; Pandeminin çalışma hayatına etkileri, uzaktan çalışma ve hibrit modeller, dijitalleşme ve teknolojik dönüşüm, çalışan sağlığı ve güvenliği, esnek çalışma saatleri ve iş yaşam dengesi, iş hukuku ve çalışan hakları, işe alım ve işten çıkarma süreçleri, eğitim ve gelişim fırsatları konuları hakkında katılımcılara değerli bilgiler sunulmuştur. Pandemi sürecinde başarılı çalışma düzenlemeleri ve uygulamaları hakkında bilgiler verilmiştir. Katılımcıların soruları uzman tarafından yanıtlanmıştır.

19.03.2021 tarihinde “Şehit Yakını ve Gazilere Yönelik Sosyal Politikalar” konulu webinar etkinliği, moderatör Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Nurdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği 2. Başkanı Doğan Gömük etkinlikte; şehit yakını ve gazi kavramları, tanımları, şehit yakını ve gazi hakları, Şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal politikalar ve hukuki düzenlemeler, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri, eğitim ve mesleki gelişim fırsatları, toplumsal farkındalık ve destek konuları kapsamlı bir şekilde ele alınmış vee katılımcılar için değerli bilgiler sunulmuştur.

06.12.2022 tarihinde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 2. Sınıf öğrencileri İŞKUR merkezine, İŞKUR’un rolü ve faaliyetleri, iş bulma süreçleri, kariyer danışmanlığı, mesleki eğitim ve gelişim fırsatları ve kariyer planlaması gibi konulara yönelik bir araştırma ve inceleme ziyareti gerçekleştirmiştir. Ziyaret, öğrencilerin kariyer planlamaları ve iş hayatına hazırlanmaları konusunda önemli bilgiler sunmuş ve gelecekteki iş arama süreçlerine yönelik rehberlik sağlamıştır.

06.06.2023 tarihinde moderatörlüğünü Dr. Alim Tetik ve Arş. Gör. İbrahim Kara’nın yaptığı “İŞKUR’un Deprem Bölgesindeki Faaliyetleri” konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşiye Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke konuk olmuştur. Söyleşide; deprem bölgesinde İŞKUR’un acil müdahale faaliyetleri, İstihdam ve iş bulma hizmetleri, mesleki eğitim ve geliştirme programları, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri, işverenlerle yapılan iş birlikler ve teşvikler, girişimcilik destekleri, yeniden inşa ve rehabilitasyon çalışmaları konuları ele alınıp, tartışılmıştır.

27.05.2024 tarihinde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm hocaları ve öğrencileri ile ORMA'yı ziyaret etmişlerdir. Ziyarette, öğrenciler çalışma ilişkileri, iş olanakları ve iş süreçleri hakkında bilgi aldıktan sonra yöneticiler ile sohbet etmişlerdir.